KIINNOSTAAKO UUSI KOTI?

050 366 5033

sami.alakotila@wesain.fi


Uutinen 11.9.2018

Kalajoen yöpymisten kasvu oli heinäkuussa suomen kärkeäRekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät 22%

Kalajoen rekisteröidyt yöpymisvuorokaudet kasvoivat heinäkuussa peräti 22,2 prosenttia verrattuna viime vuoden heinäkuuhun. Helteiden ansiosta kasvu oli odotettua, mutta Kalajoen vetovoima oli silti poikkeuksellinen:

– Koko maassa yöpymiset vähenivät heinäkuussa noin prosentin, Helsingissä kolme prosenttia ja esimerkiksi Kokkolan seudulla kahdeksan prosenttia. Yyterin hiekkarannoista tunnetussa Porissa kasvua oli 12 prosenttia. Näyttää siltä, että Kalajoen kasvuprosentti on koko Suomen suurin, toteaa Kalajoki Matkailuyhdistyksen myynti- ja markkinointipäällikkö Johanna Nakkula.

98 000 yöpymisellä ei silti tehty ennätystä. Edelle kiilaavat vuodet 2010 ja 2011 sekä kärkipaikkaa pitävä vuosi 2014, jolloin yöpymisiä kertyi heinäkuussa yli 102 000. Tuolloin matkailuun tekivät piikkiä loma-asuntomessut ja heinäkuun helteet.

Kalajoen majoituskapasiteetti ei rajoita kasvua huippusesonkinakaan. 

– Käyttöaste oli nyt heinäkuussa 71 prosenttia, mikä on tosi hyvä, mutta mahtuisihan sinne vielä, Nakkula toteaa.

Hän huomauttaa Kalajoella olevan lisäksi rekisteröimätöntä majoituskapasiteettia niin paljon, että todellinen yöpymismäärä lienee lähes tuplasti se mikä tilastosta näkyy.

Vuoden alusta heinäkuun loppuun asti yöpymisiä rekisteröitiin Kalajoella yhteensä reilut 176 000, missä on kasvua viime vuoteen 8 prosenttia.

– Se on varsin mukava kasvu verrattuna moneen muuhun paikkaan. Olen tyytyväinen, ja huomaa, että toimijatkin ovat, Nakkula iloitsee.

Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotiedot heinäkuulta julkaistiin viime perjantaina.

(Teksti lainattu kp24.fi)