KIINNOSTAAKO UUSI KOTI?

050 3665033

sami.alakotila@wesain.fi


Uutinen 17.7.2018

Helle kiihdyttää asuntokauppaa HiekkasärkilläKeskipohjanmaa+ | ti 17.7.2018 klo 13:30 [päivitetty ti 14:45]

Pitkä kuuma kesä näkyy Hiekkasärkkien loma-asuntokaupassa - sijoittajat eivät hae Kalajoelta parasta tuottoa, vaan loma-asuntoa jota voivat itsekin käyttää

Sari Passoja

Pitkä kuuma kesä näkyy loma-asuntokaupassa Kalajoen Hiekkasärkillä. Wesain Oy:n kaupallinen johtaja Sami Alakotila toteaa kaikenkokoisten asuntojen kiinnostavan niin yksityisiä kuin sijoittajia.

– Sijoituskaupassa täällä vallitsee erikoinen tilanne. Sijoittajat eivät hae parasta tuottoa, vaan sellaisia asuntoja, joita voivat myös itse käyttää.

Ostajat ovat pääasiassa Oulu-Kokkola ja Sievi-Ylivieska alueelta. Alakotilan mukaan etenkin kokkolalaiset haluavat nyt Kalajoelle.

Wesain on viimeisten seitsemän vuoden aikana rakentanut runsaasti Särkkien ydinkeskustaan ja tällekin kesälle valmistui useita kohteita.

– Esimerkiksi tästä uudesta KOY Kalajoen Aurinkorannan asunnoista valtaosa on kokkolalaisten omistuksessa, Alakotila toteaa ja viittaa merinäköalalla olevaa rakennusta hiekkadyynin päällä.

Hiekkasärkillä asuntoja omistaville tyypillistä on, että he myös vuokraavat niitä. Joko keskusvaraamon kautta tai suoraan itse.

– Tänä kesänä asuntojen käyttöaste on ollut aika korkea, Alakotila toteaa.

Vaikka Kalajoki on suosittu paikka, ei asuntojen hintataso ole Alakotilan mukaan kuitenkaan noussut.